Default view

Konferencia

XII. Biostatisztikai és Biomatematikai Konferencia

2020. június 18-19.
Állatorvostudományi Egyetem

A konferenciát a koronavírus-járvány miatt elhalasztjuk a év végére. Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy értesüljön a részletekről!

Az Állatorvostudományi Egyetem Biomatematikai és Számítástechnikai Tanszék és a Klinikai Biostatisztikai Társaság szervezésében, idén tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Biostatisztikai és Biomatematikai Konferencia, amire várunk minden a statisztikával, matematikával foglalkozó oktatót, kutatót és érdeklődőt!

A konferenciára lehet jelentkezni előadással poszterrel, vagy számítógépes interaktív prezentációval is, emellett számos tanfolyamhoz és kerekasztal beszélgetéshez is csatlakozhat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesüljön a legújabb információkról!

Tervezett tematika, szekciók

Tudományos előadások, poszterek

Tudományos munkák, amik fókuszában elméleti vagy alkalmazott statisztika áll.
Tervezett témakörök: megfigyeléses vizsgálatok elemzése, kauzalitás, klinikai vizsgálatok, hiányzó adatok pótlása, népegészségügyi alkalmazások, szociológiai alkalmazások, mezőgazdasági alkalmazások, big data…
Bármilyen, a statisztikai módszertannal, alkalmazással lehet jelentkezni.

Statisztika és matematika oktatás a magyar egyetemeken, főiskolákon

Módszertani, helyzet bemutató, vitaindító előadások, különböző oktatási módszertanok bemutatása, különös tekintettel az e-learning és a blended learning módszertanokra. A szekció végén egy kerekasztal beszélgetés keretében meg lehet osztani a tapasztalatokat, problémákat és lehetséges megoldásokat.

Saját fejlesztések bemutatása: Programok, csomagok, Shiny alkalmazások

Mutassa be saját fejlesztésű programjait, alkalmazásait a nagyközönség előtt!

Reprodukálható kutatás

Módszertani és elméleti előadások mellett, várjuk a reprodukálható kutatások helyes módszertanát bemutató előadásokat is.

Kerekasztal beszélgetések

Statisztika helyzete a magyar kutatásban

Kerekasztal beszélgetés a magyarországi statisztika helyzetéről a kutatóintézetekben, egyetemeken illetve egyéb kutatóhelyeken végzett statisztikai munkákról. Kik végeznek elemzéseket? Milyen módszerekkel és milyen minőségben?

Statisztika és matematika a magyar felsőoktatásban

Kerekasztal beszélgetés a statisztika és matematika oktatásáról a magyar felsőoktatásban, az erről szóló előadások után.

Tanfolyamok

  1. Bayesi statisztikai módszerek – Dr. Lang Zsolt, (1 nap)
  2. Kevert modellek – Dr. Harnos Andrea (1 nap)
  3. Reprodukálható kutatás Rmarkdown-nal – Dr. Ferenci Tamás (fél nap)
  4. Interaktív webes interfész R programokhoz: a Shiny – Dr. Ferenci Tamás (fél nap)
  5. R programozás – Abonyi-Tóth Zsolt (1 nap)

Előadás- és poszterverseny

PhD, illetve graduális képzésben résztvevők nevezhetnek előadásukkal, vagy poszterükkel a versenyünkre. A zsűri által kiválasztott előadás vagy poszter szerzője elismerésben részesül.